ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Η αντλία θερμότητας είναι ένα εξελιγμένο μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την θέρμανση ή ψύξη μιας κατοικίας. Η θέρμανση του κτιρίου γίνεται όπως και με έναν κλασικό λέβητα δηλαδή παράγεται θερμό νερό, το οποίο κυκλοφορεί στα θερμαντικά σώματα ή στο ενδοδαπέδιο σύστημα και έτσι επιτυγχάνεται η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία. Αντίστοιχα στην ψύξη παράγεται κρύο νερό, το οποίο ψύχει την κατοικία το καλοκαίρι κυκλοφορόντας είτε στο ενδοδαπέδιο σύστημα (δροσισμός) είτε σε μονάδες fan coils. Την ενέργεια που απαιτείτε για την θέρμανση ή την ψύξη του νερού, μια αντλία θερμότητας την παίρνει από την ενέργεια που υπάρχει δωρεάν και απλόχερα στον αέρα του περιβάλλοντος. Η μόνη ενέργεια που καταναλώνετε είναι η ηλεκτρική ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα) που απαιτείται από την αντλία θερμότητας για να μεταφέρει αυτή τη δωρεάν ενέργειας από το περιβάλλον στο εσωτερικό της κατοικίας.

Μεταφορά θερμότητας γίνεται από ένα θερμότερο μέσο σε ένα πιο κρύο. Στις αντλίες θερμότητας αυτό που κάνει την μεταφορά της θερμότητας από το κρύο περιβάλλον στον θερμό χώρο του εσωτερικού μιας κατοικίας είναι το ψυκτικό υγρό (φρέον). Το ψυκτικό υγρό είναι αυτό που κυκλοφορεί μεταξύ της εξωτερικής μονάδας της αντλίας θερμότητας που είναι στο εξωτερικό περιβάλλον απορροφώντας θερμότητα από αυτό, και της εσωτερικής μονάδας δίνοντας αυτή την θερμότητα στο νερό που θέλουμε να θερμάνουμε. Έχει την ιδιότητα το υγρό αυτό να μεταλλάσετε συνεχώς από υγρό σε αέριο και έτσι όταν αυτό είναι στην εξωτερική μονάδα είναι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (ακόμα και -30°C) και απορροφά θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και εν συνεχεία αφού συμπιεστεί αποκτά υψηλή θερμοκρασία (έως και 70°C) με την οποία θερμαίνει το νερό. Αυτό το θερμό νερό θερμαίνει την κατοικία.

Φυσικά μπορεί να εγκατασταθεί μια αντλία θερμότητας σε ένα υφιστάμενο σύστημα με θερμαντικά σώματα. Επιλέγοντας αντλία θερμότητας είτε υψηλών θερμοκρασιών, είτε και υβριδικών μοντέλων, η αντικατάσταση ενός παλιού συστήματος λέβητα σε θερμαντικά σώματα με αντλία θερμότητας είναι απλή και συμφέρουσα υπόθεση, χωρίς να απαιτούνται επεμβάσεις εντός της κατοικίας και αντικατάσταση σωμάτων. Το παλιό σας σύστημα αντικαθίσταται εντελώς ή συνδυάζεται απλά με αντλία θερμότητας προσφέροντας σας μεγάλη εξοικονόμηση στην κατανάλωση και τέλεια θέρμανση 24 ώρες το 24ωρο.

Φυσικά και η αντλία θερμότητας Atlantic μπορεί να σας φτιάχνει και το ζεστό νερό χρήσης που θέλετε αφού συνδυάζεται πολύ απλά είτε με το boiler που ήδη έχετε είτε με ένα νέο μπόιλερ ζεστού νερού χρήσης δίπλα στην αντλία. Εάν υπάρχει στενότητα χώρου υπάρχους αντλίες τύπου “Duo” οι οποίες έχουν το μπόιλερ του ζεστού νερού χρήσης ενσωματωμένο μέσα στην υδραυλική μονάδα εξοικονομώντας σας χώρο και κόστος εγκατάστασης.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Το φυσικό αέριο είναι ένα προϊόν που βρίσκεται σε υπόγεια κοιτάσματα μέσα στη Γή είτε αυτούσιο είτε μαζί με κάποιο κοίτασμα πετρελαίου. Είναι ένα μείγμα υδρογονανθράκων σε αέρια κατάσταση το οποίο αποτελείται κατά κύριο λόγο από μεθάνιο (CH4) και σε ποσοστό άνω του 85%. Το μεθάνιο είναι ο ελαφρύτερος υδρογονάνθρακας στη φύση, δεν περιέχει θειούχες προσμίξεις και για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά καθαρός κατά την καύση του και μάλιστα η καύση του γίνεται σχεδόν τέλεια, αποδίδοντας τον μέγιστο βαθμό απόδοσης στις κατάλληλες συσκευές καύσης. Είναι το φιλικότερο ορυκτό καύσιμο προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Το φυσικό αέριο είναι πολύ εύκολο σε όλα τα στάδια της χρήσης του, από την εγκατάσταση του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού μέχρι την καύση του για τη θέρμανση της κατοικίας μας. Είναι διαθέσιμο πάντοτε προς κατανάλωση μέσω του εγκατεστημένου δικτύου διανομής του και η πληρωμή του γίνεται αφού το έχουμε καταναλώσει.

1. Προσφέρει ασύγκριτη ευκολία, άνεση και απόδοση με το απλό γύρισμα ενός διακόπτη, του διακόπτη που βρίσκεται στον θερμοστάτη μας.

2. Προσφέρει άμεσα ζεστό νερό για χρήση σε οποιαδήποτε βρύση του σπιτιού μας (στις περιπτώσεις αυτόνομης θέρμανσης)

3. Προσφέρει σημαντικότατη εξοικονόμηση έναντι των υπολοίπων καυσίμων όπως το πετρέλαιο, το ρεύμα, το πέλλετ, τα ξύλα κ.α.

4. Μπορώ να εγκαταστήσω μέχρι και κουζίνα φυσικού αερίου στο σπίτι μου για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

Μπορείτε να μας καλέσετε για μια δωρεάν προσφορά εγκατάστασης φυσικού αερίου.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

ΒΗΜΑ 1: Επικοινωνία με την aerio.gr και ενημέρωση για τις δυνατότητες εγκατάστασης ενός Φ/Β συστήματος στον χώρο σας.
ΒΗΜΑ 2: Εκπόνηση τεχνικής μελέτης εγκατάστασης και ενεργειακής απόδοσης.
ΒΗΜΑ 3: Κατάθεση έγγραφης γνωστοποίησης εργασιών και αίτησης σύνδεσης στο τοπικό κατάστημα ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να απαντήσει σε 20 ήμερες.
ΒΗΜΑ 4: Διαδικασία δανειοδότησης, σε περίπτωση που απαιτηθεί η παροχή τραπεζικού δανείου.
ΒΗΜΑ 5: Υπογραφή σύμβασης σύνδεσης με την ΔΕΗ και έργα σύνδεσης (ολοκλήρωση σε 20 ήμερες).
ΒΗΜΑ 6: Εγκατάσταση του Φ/Β συστήματος.
ΒΗΜΑ 7: Κατάθεση αίτησης σύμβασης συμψηφισμού και πάγιας τραπεζικής εντολής.
ΒΗΜΑ 8: Υπογραφή σύμβασης συμψηφισμού με την ΔΕΗ.
ΒΗΜΑ 9: Δήλωση ετοιμότητας και ενεργοποίηση της σύνδεσης. Πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στην ΔΕΗ.