Γιατί να βάλω φυσικό αέριο ?

01

Οικονομία

Το φυσικό αέριο αποτελεί διαχρονικά την πιο οικονομική επιλογή και τη καλύτερη ενεργειακή επένδυση σε βάθος χρόνου για τον οικιακό καταναλωτή προσφέροντας ανταγωνιστικά τιμολόγια ως προς τις συμβατικές μορφές ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.).

02

Ευκολία στη χρήση

Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο όποτε το χρειάζεστε κάθε στιγμή μέσα από το εγκαταστημένο δίκτυο. Δε χρειάζεται να το παραγγείλετε ή να είστε σε ετοιμότητα για την παραλαβή του και πληρώνετε πάντα μόνο όσο καταναλώνετε. Η λειτουργία των συσκευών φυσικού αερίου είναι απλή και προσφέρει ευκολίες και άνεση στην καθημερινή σας ζωή (π.χ. παροχή ζεστού νερού στη στιγμή όποτε το χρειαστείτε.

03

Καθαριότητα και εξοικονόμηση χώρου

Με το φυσικό αέριο δεν απαιτείται εγκατάσταση δεξαμενής ενώ απαλλάσσεστε από τις δυσάρεστες οσμές και τα υπολείμματα του πετρελαίου. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το υγραέριο και τις μπουκάλες που απαιτούνται. Αντίθετα επειδή φθάνει στο σπίτι μας μέσω σωληνώσεων, είναι πάντα στη διάθεσή μας για κατανάλωση.

04

Ασφάλεια

Οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου αποτελούν την ασφαλέστερη μέθοδο θέρμανσης καθώς είναι οι μόνες για τις οποίες κατατίθεται μελέτη και εγκρίνεται απο την αρμόδια ΕΔΑ (Εταιρία Διανομής Αερίου) και η οποία μελέτη ελεγχεται στην πράξη απο επιθεωρητή της ΕΔΑ ο οποίος και πραγματοποιεί την τελική αεριοδότηση εφόσον πληρούνται αυστηρότατα κριτήρια.
Το φυσικό αέριο είναι ο ελαφρύτερος υδρογονάνθρακας στήν φύση (μεθάνιο : CH4). Είναι ελαφρύτερο του αέρα και σε περίπτωση διαρροής κινείται ανοδικά στην ατμόσφαιρα, σε αντίθεση με το υγραέριο που είναι βαρύτερο του αέρα και συγκεντρώνεται χαμηλά καθιστώντας το ιδιαίτερα επικίνδυνο. Δεν αναφλέγεται εύκολα, σε αντίθεση με το υγραέριο που αποτελεί υποπροϊόν του αργού πετρελαίου.

05

Μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών

Η καθαρή καύση του φυσικού αερίου εξασφαλίζει μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού μας.

06

Ακρίβεια στη μέτρηση και χρέωση μετά την κατανάλωση

Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ακρίβεια σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή από την ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε., όπως ακριβώς και για τις καταναλώσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Σε αντίθεση με το πετρέλαιο που εξοφλείται κατά την παραλαβή, η πληρωμή των λογαριασμών του φυσικού αερίου πραγματοποιείται μετά την κατανάλωσή του.

07

Φιλικότητα προς το περιβάλλον

Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο. Η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Δεν περιέχει ενώσεις του θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής.

08

Υπεραξία ακινήτου

Η εγκατάσταση ατομικής θέρμανσης φυσικού αερίου αναβαθμίζει ενεργειακά τα διαμερίσματα και τα καθιστά πλήρως αυτόνομα, προσθέτοντας σημαντική υπεραξία.